Medialitet, Andlighet, Healing

Vad är Reiki

09.03.2016 13:22
Reiki är godkänt av WHO och praktiseras på nästan 100 sjukhus i USA. I Norge ger man Reiki på bl.a. hospis och till cancerpatienter vilket också är vanligast i USA.. Det finns väl dokumenterad forskning på det.
 
Reiki är energimedicin och har sitt ursprung i Japan. Den är en djupt avslappnande metod för stressreducering och självkännedom. Här kan du genom beröring bli medveten om hur total avslappning känns och passivt få lösa upp spänningar i kroppen. Du får en påfyllning av energi och kan på så sätt stärka kroppens självläkande förmåga. Beröring frigör också vårt "må bra hormon" oxytocin som bl a höjer vår smärttröskel och ger en långvarig antistresseffekt.
 
Behandlingen sker liggande på en brits (påklädd) och nedbäddad med kudde och filt. Behandlaren håller händerna stilla på olika positioner på kroppen.
 
Både fram och baksida på kroppen behandlas. Reiki är en friskvårdsmetod vilket innebär att du kan få Reiki genom din arbetsgivare. Reiki används bl.a. på sjukhus i Norge, England och på nästan 100 sjuhus i USA. Det är främst i eftervården man använder Reiki. Reiki är godkänt av WHO och flertalet studier har gjorts med Reiki. Reiki Terapeuternas Nyhetsbrev
 
Medicinsk Reiki ( sjukvårdsReiki) som de arbetar med i många länder runt om i världen på sjukhus. Den medicinska Reikin är inte godkänd i Sverige ännu. Men jag har startat en Reikiförening som aktivt arbetar med forskning och kvalitetssäkring av Reiki. Dit är du välkommen när du gått en grundkurs i Reiki. Vårt mål är att få Reiki godkänt medicinskt.
 
2007 blev Reiki godkänd som en friskvårdsmetod på skattemyndigheten det är när Solkarina var ordförande i en svensk Reiki organisation. Det var genom en studie på fibromyalgi där man kunde påvisa klara förbättringar på livskvaliteten som Reiki godkändes.
 
Kursinnehåll:
 
 • Hur du behandlar dig själv och andra med den helande energin
 • Energianatomi
 • Kunskap om de subtila energiflödena i kroppen, hur de agerar och utrycker sig.
 • Hur du använder Reiki till barn
 • Hur du får hälsosammare mat
 • När du vill ge Reiki till djur
 • Till växter och positiva energier hemma
 • Reiki värderingar
 • Dokumentationsblankett
 • Reiki ursprung och historia
 • Avslappningsövningar ( du köper skivan-Reikimeditationer)
 • Reikitekniker för att utveckla dina kunskaper
 • Känna igen sensationer under händerna för att veta var blockeringar sitter och hur du frigör dem.
 
Solkarina har arbetat med distansutbildning i Reiki sedan 1997 och Reiki sedan 1990. Den personliga kontakten under utbildningen med Solkarina är viktigt du kan ställa alla dina frågor som dyker upp under de 3 - 4 veckor som utbildningen tar. 
 
Vad är det som rör sig i ditt liv och hur kan du använda Reiki till detta. Vi utformar personliga övningar för dina behov om du vill.
 
 • Det finns ett stort utrymme för egna funderingar och frågor. 
 • E-post är ett superbra hjälpmedel när det dyker upp frågor.
 • Vi anpassar tidsplaneringen efter dina förutsättningar
 
**
Så går en distansutbildning i Reiki till
 
Vill du lära dig fysiskt så finns vi i Umeå kontakta oss för nästa tillfälle
 
Vi bokar en tid för telefon eller skype. Vid första samtalet så får du lägga dig ned i lugn och ro när jag göra Reiki aktiveringen. Sedan loggar vi tillsammans i p�� Internet och går igenom dina arbetsövningar för första veckan.
 
Vi går igenom energianatomi, SnabbReiki, chakrabalansering och hur du behandlar dig själv.
 
Sedan får du öva detta hemma. Vi bokar sedan upp ett nytt  telefonsamtal där vi går igenom hur det gått för dig. Sedan får du övningar för att göra helkroppsbehandlingar på andra människor i din omgivning.
 
Det viktiga i inlärningen är den tid du i lugn och ro arbetar med Reiki hemma. Därför har jag sällan en eller två dagars kurser utan en Reikiutbildning pågår i en månad.
 
Vår erfarenhet av distansutbildningarna i Reiki är att man integrerar Reiki bättre i sitt vardagsliv när man arbetar över längre tid. Den personliga kontakten med mig är viktigt då man kan ställa alla sina frågor som dyker upp under de 3 - 4 veckor som utbildningen tar.
 
Vad är det som rör sig i ditt liv och hur kan du använda Reiki till i detta. Jag utformar personliga övningar för dina behov.
 Det finns ett stort utrymme för egna funderingar och frågor.
Vi anpassar tidsplaneringen efter dina förutsättningar.
Varmt välkommen att boka din grundkurs i Reiki
 
Vi rekommenderar att du läser boken Reiki naturligt helande och mjuk beröring innan du startar kursen. 

© 2017 All rights reserved Sinnligkunskap AB