Medialitet, Andlighet, Healing

Vad är Reiki

10.01.2016 13:59
Reiki
Usui system of Natural healing
 
Huvudlärare i Reiki:
Solkarina ha arbetat med Reiki sedan 1990 och tillhör de mest erfarna lärarna i Sverige och Europa. Hon har skrivit 4 Reikiböcker och utbildar framför allt på distans i Reiki. Solkarina har varit ordförande i då Europas största Reikiförening, startat ytterligare en förening i Reiki och är numera tillsammans med en god vän utgivare av en gratis digital tidning i Reiki. Solkarina utbildar i alla Reikistegen.
 
Erbjuds fysiskt och på distans
 
Vad är Reiki?
 
Reiki är en mjuk friskvård, omvårdnads och behandlingsmetod. Reiki är godkänt av WHO och praktiseras på mer än 70 sjukhus i USA. I Norge ger man Reiki på bl.a. hospis och till cancerpatienter vilket också är vanligast i USA.. Det finns väl dokumenterad forskning på det.   Reiki är energimedicin och har sitt ursprung i Japan.
 
Reiki är en djupt avslappnande metod för stressreducering och självkännedom. Här kan du genom beröringen bli medveten om hur total avslappning känns och passivt få lösa upp spänningar i kroppen. Du får en påfyllning av energi och kan på så sätt stärka kroppens självläkande förmåga. Beröring frigör också vårt ”må bra hormon” oxytocin som bl a höjer vår smärttröskel och ger en långvarig antistresseffekt.   Behandlingen sker liggande på en brits (påklädd) och nedbäddad med kudde och filt. Behandlaren håller händerna stilla på olika positioner på kroppen.
 
 
Både fram och baksida på kroppen behandlas genom en mjuk beröring. Reiki är en friskvårdsmetod vilket innebär att du kan få Reiki genom din arbetsgivare. Reiki används bl.a. på sjukhus i England, Skottland, Sydamerika, Indien, Israel, Australien och på ca 70 sjuhus i USA. Det är främst i eftervården man använder Reiki och som omvårdnad. Reiki är godkänt av WHO och flertalet studier har gjorts med Reiki.

© 2017 All rights reserved Sinnligkunskap AB