Medialitet, Andlighet, Healing

Vad är Kundalini-ormen, flamman energin

14.01.2016 15:34
 
Text 13 healingmetoder, Kundalini Reiki
 
Genom baschakrat har vi kontakt med jordenergi och genom kronchakrat har vi kontakt med kosmisk energi. Dessa tillsammans blir som yin och yang vilket innebär att tillsammans blir de en tredje kraft som vi kallar livsenergi och Reiki. Mötet mellan dessa två poler sker inom vår kropp i chakra kanalen. Det är därifrån energin sänds ut i resten av kroppen genom akupunkturpunkterna, nadis och meridianer och vidare ut genom organ, muskler, vävnader och nerver.
 
På så sätt blir det två poler som möts och skapar en livgivande energi. Detta är den yttre världen i den inre finns en spegelbild av denna process och det är kundalinienergin. Vilket innebär att när vi initieras i Reiki aktiverar vi kundalini-flamman och det gör att vi blir kanaler för Reiki bland annat. När den yttre energin vi plockar in från jord och himmel blandas så väcks samma kraft inom oss och det kundalini.
 
För varje grad i Reiki som vi initieras så förstärks denna kontakt och kundalini Reiki ger oss en initiering direkt till kundalini-ormens uppvaknande utan att forcera den.
 
Utrensningsprocessen är olika från Reiki. Man känner hur man får en ”ny” ryggrad i mitten av kroppen där energin börjar flöda mot Reiki- där man känner det mer i varje liten cell.
 
 

© 2017 All rights reserved Sinnligkunskap AB