Medialitet, Andlighet, Healing

Skottland

02.08.2016 19:32

Nu har vi återvänt från Skottland och det är faktiskt i blotta förskräckelsen. Skottland i sig är fantastiskt vackert men vårt mål med resan vara att besöka det andliga centret Findhorn i Norra Skottland.

1990 började jag läsa en bok som heter Öppna inre dörrar som innehåller verser en för varje dag under ett helt år. Det var Eileen Caddy som kanaliserat dem. Hon hade tillsammans med sin man tagit deras husvagn och parkerat den i Norra Skottland för att börja odla och skapa ett eko samhälle för dem. I samklang med naturandarna där hon samarbetade med dem och frågade dem var de skulle plantera olika frön, träd och buskar. Växte med tiden upp en stor fantastisk park som numera är findhorn foundation. Detta har faschinerat mig sedan jag läste om det. Därför såg  jag också fram till att få åka hit och "känna" på andan här uppe i centret.

Detta är min upplevelse:

Parken var mer död än levande, man kunde se spår av en högtid på 80-talet när jag skulle kunna tänka mig att det var som störst. De kallar sig Eko by och är certifierade på många olika sätt via WHO bla. Men när de tvättade sängkläderna där vi hyrde övernattning på centret så använda man kemikalier och inte ekologiskt tvättmedel. När vi kom in i vårt boende så stank det av sköljmedel och kemikalier. I min värld när det är en eko by borde man naturligtvis även använda sådant tvättmedel. Genom att tala med den ansvariga på plats fick vi veta att de inte använder eko tvättmedel. Den som vet hur sköljmedel luktar kan då ana hur det luktar.

De flesta som jobbade där såg uttråkade och trötta ut. Det var inte vänliga människor som mötte oss med vänliga leenden. Snarare zombieliknande varelser. Den enda plats där det fanns ett hjärtligt mottagande var på visitors center. Men hon hade kommit dit från USA så hon var relativt ny.

För att lära sig mer om hur det fungerar i denna sk Eko by kan man vara med och arbeta i deras comunity under dagen mot lunch och middag. Det finns ockå rundturer som man kan vara med på för att få hela berättelsen och få veta hur de jobbar idag.

De kurser som hålls via Findhorn hålls på ett "slott" de köpt in i närheten. All deras litteratur trycks i "kina" hmm.... ni förstår var jag vill komma.

Åter igen frågar jag mig vad det naturliga är. I butiken på Findhorn fanns allt att köpa från hela världen. Men fråga är hur bra det är att frakta varor från Tyskland, Bali, Kina mm om man ska ha en ekoby och ett hållbart leverna. I min verklighet är inte ett hållbart andligt leverne att importera och utesluta ekologiska varor. Det är att använda närodlat så mycket som möjligt, och enbart använda sig av kravmärkt och eko, speciellt när det är en ekoby.

Jag åkte till Skottland för att ta del av något jag trodde var ett hållbart förhållningssätt till livet. Ett andligt liv för mig är mycket mer än bara sättet att tänka det är en hel livsstil en beteendeförändring. Men jag har förstått att det som vanligt handlar mer om pengar än om att verkligen leva i samklang med jord och natur.

Findhorn skapades 1962 för inre lyssnande, samskapande med naturen och service men vad det sedan innehåller har jag inte fått grepp om. Eftersom jag tolkar det på mitt sätt.

Om en eko by ska bestå enbart av vindgeneratorer, hälsosamma hus, ekonomiskt, kulturellt, andligt, ekologiskt. Då får man inte glömma att även använda sig av tvätt och städ-medel som är certifierat. Annars blir det bara en enda stor fasad där inget ändå är verkligt.

Jag hade tänkt att jag skulle åka på någon kurs i Findhorn. Men jag kommer inte att lägga några mer pengar på det inte heller rekommenderar jag någon att åka dit. Det finns många fina kursgårdar i Sverige, många bra lärare. Man behöver inte Findhorn. De är en gammal förebild och Sverige i sig har kommit mycket, mycket längre vad gäller hållbar utveckling. Det fick jag se genom att ligga på sjukhus i Skottland ett dygnt.

Trots det är jag glad att ha varit där. För även om visionen är borta och inte syns i parken så kan man ändå andas den och känna vad viljan i den en gång var.

Allt nytt kreativt skapande börjar ju som sagt med visioner.

Solkarina

*****

Vår bilresa gick genom högländerna och det var verkligen vackra vyer. Jag lägger inte upp några bilder eftersom inga bilder kan göra dem rättvist. Dock körde vi runt Loch Ness och genom Inverness

Det regnade en del och var tjockt med turister. Det är smala vägar att köra på och Loch Ness sjön var ganska liten. Vi såg dock ingen Nellie :)

Mittenbilden till höger är besökscentrum på Findhorn och bilden längst ned till vänster är Univerell hall där det också finns ett fik. Här hålls föreläsningar då och då samt olika mindre utställningar.

Det som drog var ju historien om Eileen Caddy och hennes man som bosatte sig häruppe och påbörjade att skapa en ekoby. Husvagnen stod kvar och var numera kontor. 

Det fanns naturligtvis spår efter alla de unika trädsorter de planterat här på 70-talet. Stora vackra magnifika träd i olika arter. Man kunde tydligt se var de gamla och nya platserna var.

Det som faktiskt gav mig mest på hela resan var besöket vid Culloden Battlefield, den plats där skottarna förlorade sin självständighet till England 16 april 1746. Utan tvekan finns något i min solarsjäl så jag har minnesspår från denna plats. Det var en kraftfull upplevelse, att ha varit här förut. Jag kunde känna var, hur jag dog.... fast det inte var jag utan någon annan.

Jag blir berörd av Culloden då jag tänker på så många människor på jorden som inte har sin frihet utan de styrs av olika diktaturer och extremister. Jag kunde också se på Skottarna som var där hur viktig denna plats var för dem. De blödde och grät än idag över det som hände i Culloden. Snacka om att karma är långvarit. Men det är nog så. Vi måste hitta våra egna rötter, vår egen smärta för att helt och hållet kunna hitta oss själva och leva i vår SANNA ESSENS som var en av visionerna i resan till Skottland. En vision av att få en större förståelse för hur var och en av oss kan hitta vår egen Sanna Essens oberoende av andra. De olika skotska klanerna hade gravstenar här och där på fältet, där människor lagt blommor, med stor sannolikhet skottar med anknytning. Jag kunde se anknytning till långt bortom Atlantis fall och människans skapelse.

Jag börjar nu bli redo för att skriva min 14 bok och antagligen blir det en om tidigare liv också ganska snart.

Ingenting är så vackert som någon som förlorat allt och överlevt och trots detta fortfarande har ett mjukt hjärta.

 

 

 

Kontakta oss

Kontakt

Sinnligkunskap AB

kontakt@sinnligkunskap.com

Solkarina besöker hela Sverige

Telefon: 0768-069755

Godkänd för moms och F-skatt

Sök på hemsidan

Våra böcker

25.07.2016 12:04

Solkarinas böcker

Solkarina har skrivit 15 böcker inom ämnen som medial utveckling, andlig utveckling, personlig utveckling, healing, Reiki, Shamanism och du hittar alla Solkarinas böcker här

Änglabudskap

25.07.2016 12:18

Änglar hos Sinnligkunskap

Änglar finns i alla dimensioner och storlekar. De skapar en frid och harmoni inom oss. De hjälper oss att hitta våra sanna jag de som vi är i botten utan ego och i gemenskap med kosmos. Här kan du köpa änglabudskap för 80 kr Änglabudskap och ängl asten 60 kr här Änglakurser du kan gå från ditt...

Kanaliseringar

27.07.2016 12:34

Olika vägledningar och kanaliseringar

Solkarina kanaliserar både från olika bibliotek samt olika guider. Du hittar olika kanaliseringar och tjänster här Vill du inte vänta utan veta mer just nu kan du ringa vår betallinje det kostar 18,90 minuten och telefonnumret är 0939-1119093

Kosmisk omprogrammering

28.07.2016 12:08

Så säger de som fått kosmisk omprogrammering

2016 Omprogrammeringen va det bästa jag gjort.har kommit till en helt annan nivå i livet.blivit mer harmonisk o lugnare,visare rent av.hör o ser på ett helt nytt sätt.så tack fina solkarina. Du får gärna ha med detta i dina skrifter. kram Evabritt ******* 2016 Men först kan jag säga att...

© 2017 All rights reserved Sinnligkunskap AB