Medialitet, Andlighet, Healing

Rutiner

15.03.2016 19:08

AV Solkarina

Det blir som vi tänker, men hur tänker vi egentligen?

Varje morgon kliver du upp och gör dig i ordning. Samma ritualer varje morgon. Toaletten, en dusch, frukost, en kopp kaffe. En titt i morgontidningen och sen iväg till jobbet. Du tar alltid samma väg frö du vet att det är den närmaste och enklaste vägen.

Likadant när du åker hem, bara att det är i omvänd riktning. När du kommer hem hänger du av dig, äter middag och stökar undan. Sedan har du förmodligen några andra sysslor som behöver göras och du kanske tar en kvällspromenad.

Första gången du skulle åka till jobbet var vägen ny för dig. Du hade kontrollerat att du skulle hitta. Du var öppen för hur vägen dit såg ut. Hela första veckan höll du faktiskt ganska bra koll på var du befann dig och du såg till att få en bra parkering när arbetsplatsen.

Efter en tid var allt invant och nu behöver du inte alls tänka på hur du tar dig fram.

Det är praktiskt på många sätt, Medan du gör dina invanda rutiner kan du tänka på något helt annat. Hur du ska lösa den där knuten på jobbet, hur du ska skapa motivation eller vad du ska laga till middag. Det är lätt att följa en väl upptrampad stig och rutinerna förenklar livet.

På samma sätt är det med din hjärna och din kropp. Vi trampar upp stigar där vi har lätt att hitta utan att behöva ha vår uppmärksamhet med. Vår uppmärksamhet har ju gått dessa vägar många gånger och kan stigarna. Det blir helt enkelt bekvämt. Att kliva åt sidan, gå lite vilse, att hitta ett nytt sätt att vara på är ofta svårt.

Vad vill du göra av ditt liv? Hur vill du leva?

Finns det andra vägar till arbetet? Kan du gå en annan sväng i affären när du handlar. Vad händer om du bryter rutiner.

Lycka till 

© 2017 All rights reserved Sinnligkunskap AB