Medialitet, Andlighet, Healing

Religion och tankar kring dess utveckling

13.04.2016 14:01

Jag tror att religion och synen på religion är olika från människa till människa. Därför får man fråga varje människa vad betyder religion just dig. 

Detta är en reflektion jag gjort för många år sedan.

Buddhismen är idag 2500 år gammal. Den har blivit förfinad genom århundrandena och är idag en vacker, vänlig och uppmuntrande "religion". Den kallas inte ens för religion av många utan för en filosofi. Men ser vi på var Buddhismen var i sin utveckling för 500 år sedan. Då kan man se att Buddhismen och Kristendomen har många liknelser.

Går vi ändå längre tillbaka och ser var befann sig Kristendomen och Buddhismen då dessa var 1500 år gammal. Jo då hade vi medeltid i Sverige. Den som kan sin historia vet ju hur vi levde på medeltiden i vårt kära avlånga land. Hur samhället var uppdelat mellan rika och fattiga, bönder och borgare bla. mycket skam, skuld, rätt och fel fanns det då!

Ser man på Buddhismen så var den väldigt rå när den var i sin linda och 1500 år gammal. Det jag tycker är intressant är att se på Islam som är 1500 år gammal. Lika gammal religion som kristendomen var på medeltiden. 

Jag tror att alla religioner när de får gå igenom sina födelsevärkar, smekmånader hittar sig själva. Liksom Buddhismen idag mer drar åt hållet filosofi än religion.

Buddhismen är den gamle, Kristendomen medelåldern och Islam är den unga brukar jag säga. Allting mognar med tiden så också religionerna. Det man kan konstatera är att de har alla kärleken som sitt budskap, men det tolkas på olika sätt.

Istället för att förneka ska vi se utvecklingen.

Allting kommer någonstans ifrån. Kanske är det religioner som föder filosofier.

Text Solkarina

 

 

© 2017 All rights reserved Sinnligkunskap AB