Medialitet, Andlighet, Healing

Metta meditation

14.01.2016 15:39
Metta är allomfattande kärlek är en mycket central tanke i buddhismen. Buddha säger så här om att praktisera Metta: Den som gör det, sover behagligt utan onda drömmar och vaknar med välbefinnande. Han eller hon är omtyckt av alla varelser, människor och djur och blir beskyddad av devas ( gudar och gudinnor). De som praktiserar Metta får ett fridfullt ansikte och deras sinne blir koncentrerade.
 
Den buddhistiska kärlekstanken begränsas inte bara till människorna nära oss. Den riktar sig till alla varelser i olika dimensioner. Varje buddhist måste därför lära sig hur man praktiserar denna meditationsform för att önska lycka och frid till alla varelser.
 
Alla har vi inom oss goda kvalitéer, som medkänsla, medlidande och omtanke om andra. Ta fram de sidorna och utveckla dem genom att praktisera allomfattande kärlek! Vi vill dela med oss av goda kvalitéer och sprida dem till andra människor.
 
Jag börjar med mig själv. Först helar jag mitt sinne genom att be om förlåtelse: Om jag har skadat någon i handling, ord eller gärning, medvetet eller omedvetet. Jag ber den eller de personerna om förlåtelse. Och om någon eller några skadat mig i handling, ord eller gärning, medvetet eller omedvetet. Jag förlåter villigt den eller de personerna.
 
Sen tänker jag på mig själv: Må jag bli lycklig, känna frid och vara fri från svårigheter. Jag känner hur jag uppfylls av dessa känslor och upplever lycka och frid. Må jag bli lycklig, känna frid och bli fri från svårigheter.
 
Jag tänker så på en nära vän, det är kanske mitt barn eller någon andlig ledare eller någon annan som betytt mycket för mig. Må också du bli lycklig, känna frid och bli fri från svårigheter. Se framför dig denna persons ansikte och föreställ dig hur han eller hon ser ut när han eller hon är lycklig och känner frid. Må du bli lycklig, känna frid och bli fri från svårigheter.
 
Jag tänker mig nu flera personer som jag känner, kanske grannar och tänker: Må ni bli lyckliga, känna frid och bli fria från svårigheter. Jag föreställer mig hur de ser ut när de är lyckliga och känner frid.
 
Det är mycket bra att dela med sig av goda kvalitéer till sina fiender. Hat är något som uppstår i våra sinnen och som bara finns där. Jag försöker därför träna mig ta bort hatiska känslor. Jag önskar att mina fiender mår bra, blir lyckliga, känner frid och bli fria från svårigheter.
 
Sedan låter jag mina goda kvalitéer spridas till okända människor, här i min hemort, i hela landet och i andra länder och världsdelar. Må alla människor i hela världen bli lyckliga, känna frid och bli fria från svårigheter.
 
Må alla varelser i denna och alla andra världar bli lyckliga, känna frid och bli fria från svårigheter och uppnå NIRVANA.
 
Jag har märkt hur verkningsfullt det är att praktisera Metta och hur lättare det kan bli att hantera känslor mot människor som jag av någon anledning tyckt illa om.
 
När jag träffat någon som varit elak eller otrevlig mot mig, eller bara i största allmänhet inte tyckt om, har jag när jag kommit för mig själv tänkt: ”Må du bli lycklig och känna frid”.
 
I ärlighetens namn ska jag väl säga, att ibland är det svårt att tänka så, men har man bara uttalat tanken en gång, blir det lättare nästa gång.
 
Och plötsligt en dag känner jag att den dåliga känslan faktiskt försvunnit. Jag har vunnit allt. Att slippa gå och älta negativa känslor känns befriande, och dessutom får jag en bättre relation till en annan människa, som jag förut tyckt illa om.
 
När jag då analyserar varför jag tyckte så illa om henne eller honom. Upptäcker jag kanske att mina känslor ibland grundades på mycket bagatellartade saker. Eller i varje fall på vanliga mänskliga brister till och med grundats på att jag trott att personen i fråga varit elak eller allmänt otrevlig mot mig.
 
Men dåliga bemötanden, eller det jag trott varit dåligt bemötande, som mött mig har snabbt grott i mitt sinne och tillåtits att växa sig till starka känslor av illvilja. Och sådana känslor tar alltför stor energi för att vara värda att odla
 
 
 
 

Kontakt

Sinnligkunskap AB

kontakt@sinnligkunskap.com

Solkarina besöker hela Sverige

Telefon: 0768-069755

Godkänd för moms och F-skatt

Sök på hemsidan

Bloggat

11.01.2018 12:20

En mästares tankar på 1100-talet

På vår bloggportal Dimensionell kunskap kan du nu läsa om en fantastisk mästare på 1100-talet som vi kan lära av än idag   Läs mer här
02.01.2018 21:33

Självkärlek

Hur är läget med din självkärlek. Finns den och vad kan du göra. Lyssna på vår kanal.
01.01.2018 14:38

12 chakra föreläsning, dimensionsvandring och varelser i olika dimensioner

De elever som går utbildning för mig får den här kunskapen med sig. Den går förstås inte att läsa sig till i böcker men vill du veta mer rekommenderar jag min bok andliga guider och änglar. 12 nivåer...
25.12.2017 09:53

Attraktsionslagarnas 3 nivåer

Visste du att attraktisonlagarna har olika nivåer. För att nå ditt mål bör du vet vilken du ska använda Mer om det i samtalet
25.12.2017 09:52

Draman vad är det

Många människor vill utvecklas andligt och medialt men glömmer ofta sina draman. Här kan du lyssna på samtalet om draman
18.12.2017 17:14

Det finns ingen negativ energi

Vad är det då vi upplever och känner

© 2017 All rights reserved Sinnligkunskap AB