Medialitet, Andlighet, Healing

Metta meditation

14.01.2016 15:39
Metta är allomfattande kärlek är en mycket central tanke i buddhismen. Buddha säger så här om att praktisera Metta: Den som gör det, sover behagligt utan onda drömmar och vaknar med välbefinnande. Han eller hon är omtyckt av alla varelser, människor och djur och blir beskyddad av devas ( gudar och gudinnor). De som praktiserar Metta får ett fridfullt ansikte och deras sinne blir koncentrerade.
 
Den buddhistiska kärlekstanken begränsas inte bara till människorna nära oss. Den riktar sig till alla varelser i olika dimensioner. Varje buddhist måste därför lära sig hur man praktiserar denna meditationsform för att önska lycka och frid till alla varelser.
 
Alla har vi inom oss goda kvalitéer, som medkänsla, medlidande och omtanke om andra. Ta fram de sidorna och utveckla dem genom att praktisera allomfattande kärlek! Vi vill dela med oss av goda kvalitéer och sprida dem till andra människor.
 
Jag börjar med mig själv. Först helar jag mitt sinne genom att be om förlåtelse: Om jag har skadat någon i handling, ord eller gärning, medvetet eller omedvetet. Jag ber den eller de personerna om förlåtelse. Och om någon eller några skadat mig i handling, ord eller gärning, medvetet eller omedvetet. Jag förlåter villigt den eller de personerna.
 
Sen tänker jag på mig själv: Må jag bli lycklig, känna frid och vara fri från svårigheter. Jag känner hur jag uppfylls av dessa känslor och upplever lycka och frid. Må jag bli lycklig, känna frid och bli fri från svårigheter.
 
Jag tänker så på en nära vän, det är kanske mitt barn eller någon andlig ledare eller någon annan som betytt mycket för mig. Må också du bli lycklig, känna frid och bli fri från svårigheter. Se framför dig denna persons ansikte och föreställ dig hur han eller hon ser ut när han eller hon är lycklig och känner frid. Må du bli lycklig, känna frid och bli fri från svårigheter.
 
Jag tänker mig nu flera personer som jag känner, kanske grannar och tänker: Må ni bli lyckliga, känna frid och bli fria från svårigheter. Jag föreställer mig hur de ser ut när de är lyckliga och känner frid.
 
Det är mycket bra att dela med sig av goda kvalitéer till sina fiender. Hat är något som uppstår i våra sinnen och som bara finns där. Jag försöker därför träna mig ta bort hatiska känslor. Jag önskar att mina fiender mår bra, blir lyckliga, känner frid och bli fria från svårigheter.
 
Sedan låter jag mina goda kvalitéer spridas till okända människor, här i min hemort, i hela landet och i andra länder och världsdelar. Må alla människor i hela världen bli lyckliga, känna frid och bli fria från svårigheter.
 
Må alla varelser i denna och alla andra världar bli lyckliga, känna frid och bli fria från svårigheter och uppnå NIRVANA.
 
Jag har märkt hur verkningsfullt det är att praktisera Metta och hur lättare det kan bli att hantera känslor mot människor som jag av någon anledning tyckt illa om.
 
När jag träffat någon som varit elak eller otrevlig mot mig, eller bara i största allmänhet inte tyckt om, har jag när jag kommit för mig själv tänkt: ”Må du bli lycklig och känna frid”.
 
I ärlighetens namn ska jag väl säga, att ibland är det svårt att tänka så, men har man bara uttalat tanken en gång, blir det lättare nästa gång.
 
Och plötsligt en dag känner jag att den dåliga känslan faktiskt försvunnit. Jag har vunnit allt. Att slippa gå och älta negativa känslor känns befriande, och dessutom får jag en bättre relation till en annan människa, som jag förut tyckt illa om.
 
När jag då analyserar varför jag tyckte så illa om henne eller honom. Upptäcker jag kanske att mina känslor ibland grundades på mycket bagatellartade saker. Eller i varje fall på vanliga mänskliga brister till och med grundats på att jag trott att personen i fråga varit elak eller allmänt otrevlig mot mig.
 
Men dåliga bemötanden, eller det jag trott varit dåligt bemötande, som mött mig har snabbt grott i mitt sinne och tillåtits att växa sig till starka känslor av illvilja. Och sådana känslor tar alltför stor energi för att vara värda att odla
 
 
 
 

Kontakt

Sinnligkunskap AB

kontakt@sinnligkunskap.com

Solkarina besöker hela Sverige

Telefon: 0768-069755

Godkänd för moms och F-skatt

Sök på hemsidan

Bloggat

23.09.2017 15:46

21 dagars healingen allt du behöver veta

Glöm inte att anmäla dig till 21 dagars healingen från den 1-21 oktober. Du sitter i ditt hem och tar emot hemifrån. Du kan ta emot det på kvällen eller dagen efter. VI samtalar och delar information...
31.08.2017 15:14

Grattis till vinnarna från Noliamässan

Birgitha Landfors i Örnsköldsvik vann paketet värt 1000 kr. Grattis Mark Yarn från Skellefteå vann en behandling med Shamballa blessing. Grattis Vinnarna meddelas via mejl och telefon.
20.08.2017 20:25

Avslutning Sann Essens, änglamedvetande och Galaktisk tårta

I helgen har jag träffat gruppen för sista gången när vi hade 4 steget i Sann Essens. Jag blir verkligen berörd av alla de fantastiska människor jag ständigt möter.Vilka människor de finns. Jag är...
09.08.2017 05:52

Stora Nolia mässan Umeå augusti 2017

Nu har vi haft toppenfina dagar på Stora Nolia i Umeå. Vi finns i monter 454 i hall 4. Varje dag kan du få medial vägledning 25 minuter för 250 kr. Du kan köpa böcker, smycken prata med mig Solkarina...
06.06.2017 21:55

Auran är en levande process

Vi har inte bara en aura, varje dimension har en egen aura. När vi lär, utvecklas och får insikter genom livet så expanderar vårt medvetande och så även vår aura. Desto mer kunskap vi får desto fler...
30.05.2017 10:35

Vi slutar sälja änglakort och tarotkort

Nu slutar vi sälja tarotkort och änglakort. Det kostar mer än det smakar!!  Möjligheten kommer endast att finnas kvar för de elever som går våra utbildningar

© 2017 All rights reserved Sinnligkunskap AB