Medialitet, Andlighet, Healing

Japansk Reiki

25.07.2016 10:48

Jag är i stort sett själv att arbeta med den Japanska Reikin i Sverige. Den Japanska Reikin arbetar med den kännande kroppen och hjärtat. Den västerländska Reikin arbetar med polariteterna, bilder, symboler mm. Därför får alla mina Reiki master elever lära sig göra Japansk Reiki för att uppleva ett större flöde med livsenergin. Bara att beklaga att inte fler hittat den Japanska delen av Reiki.

Reiju är det japanska sättet att aktivera Reikiflödet på. I väst använder man sig av tekniker med blåsning, klappning och symboler.  Jag har märkt att många som gått Reiki 3 och inte har den japanska delen med Reiju lättare tänker Reiki och Reikiflöde istället för att flöda Reiki. Det blir ett sorts mental Reiki.

Reiju använder sig av det rena livsenergiflödet vilket innebär att du när du gör initieringar, booster och på olika sätt aktiverar Reiki gör det med endast ki-energi. Du får då en mångdimensioll upplevelse av healingenergin och kontakten med Reiki blir mycket djupare.

Reiju härstammar från  en japansk  qi gong sort som heter Kiko.  Reiju användes av Ususi grundaren av Reiki som inte använde de västliga initieringsteknikerna. Där används inte symboler utan istället mantran som kallas kotodama eller jumon.

Det är mantran som man sjunger för att aktivera vibrationerna av healingen. Det är inte som i väst där vi har en mental healing där man ser symbolerna i sitt inre och sedan helar man genom att sända dem mentalt. Reiju aktiverar flödet av Reikienergi genom hela systemet och det gör att du också får en högre vibration när du använder Reiju.

De elever som lärt sig Reiju av Solkarina och Sinnligkunskap märker en stor skillnad på sin andliga utveckling. De får ett starkare flöde, hittar Reikin på ett annat sätt och lär sig att leva i flödet bättre.

När den japanska Reikin och sättet att utöva det på blev känt i Sverige kom också tekniker som att hela med ögonen, hela med andningen, hela med auran hos healern tekniker som många healers lärt sig på automatik. Men den japanska Reikin hade ord på det. Trots det så är det många i Sverige som inte använder sig av den kunskap den äkta japanska Reikin har och det är lite synd. För kombinerat blir det väldigt fin Reiki.

Här kan du se några bilder från Reiju aktivering och i boken Reiki naturligt helande och  mjuk beröring kan du läsa om Hatsu Rei Ho som är en rörelsemeditation för Reiki. Den används i Japan för att förstärka Reikiflödet. I Sverige gör vi en initiering en gång och tänker oss sedan att flödet ska vara där! I Japan övade man och övade då med bla Hatsu Rei Ho för att få ett starkt Reikiflöde. Det var en andlig praktik. Det kommer inte av sig själv eller av en initiering. Det är något man ska öva dagligen på genom tänka, känna och leva Reikiflödet.

Här ser du exempel på Reiki 3 och Reiju aktiveringen som Solkarina visar. Bilderna kommer från Reiki 3 utbildningen på distans

Mer hos Sinnligkunskap och i butiken

Solkarinas Reikiböcker hittar du här
Stenar, kristaller och annat med Reiki och Reikisymbolerna här
 
 

 

© 2017 All rights reserved Sinnligkunskap AB