Medialitet, Andlighet, Healing

Hyllning till en mamma

25.02.2017 00:17

Detta är en hyllning till min mamma Gunnel som dog år 2000 / Solkarina

En mamma

Imorgon är det begravning. Sen kommer du för alltid bara att vara en bild och känsla i mitt inre. Det märkliga är att när du inte längre finns. Det är då den verkliga betydelsen av en mamma blir så tydliga. Så många gånger sedan den 6 januari har jag lyft telefonluren för att få ditt råd och glömt…det var din begravning.

Jag minns dig när jag var en 6 - 7 år och jag tyckte du var det vackraste som fanns i hela världen. De gånger du provade dina klänningar, målade dina ögon för att göra dig fin. Var jag ditt största fans. I mina 7 åriga ögon var du vacker som en gudinna och jag var så stolt över min vackra mamma. Jag minns alla våra semestrar med allt som följer svettiga somrar med campingplatser. Vi fick se mycket av Sverige och du var lugn och tålmodig vad som än hände. Jag minns hur du njöt av ledigheten med familjen. Jag kan aldrig minnas att du blev arg eller tappade humör när jag var barn. Det har jag tänkt ofta på även då du fanns i livet.

Kanske mest kommer du att finnas i mitt minne för att du alltid funnits. Under min svåra skiljsmässa när ingen annan fanns – då fanns du. Du gav mig ett litet tennhjärta att hänga på väggen där det stod. ” Lev idag för livet går inte i repris.” Du var den enda som stod bakom mig 100% utan att döma någon annan. Din kvinnliga visdom visste. Det mamma är det verkliga beviset på vår mor och dotter relation – på sanna vänner. Våra förtroliga stunder som förde oss närmare varandra. Det var då vi lärde känna varandra och vi var två kvinnor. Vi åt gott, gick på stan och tittade i affärer eller satt i varsin hörna av soffan och virkade. Tysta.

Du är den som alltid stöttat mig i alla mina beslut och de senaste åren var vi jämnlika på många sätt. Tack vare att du alltid fanns så har du lärt mig vikten av att finnas inte bara för mina barn utan också för andra människor. Ibland var det du som  var upprörd för något och jag som var den kloke. Ibland var jag  upprörd och du som var den kloke.  Jag får ett stort leende när jag tänker på de gånger du morrat för du mött någonting som du tyckte var fel och orättvist i ditt liv. Då jag var den som gav ett klokt råd och då morrade du och sa: Du är lika klok som gammelmormor Göta. Det var just det som var så speciellt med dig. Du visste när du skulle sluta vara chef som mamma och bara vägleda.

När jag tänker på den relation vi idag hade. Så drar en smärta genom mig när jag  tänker på hur den skulle kunnat utvecklas om du fått leva i 20 år till. Men så blev  det inte.

I eftertankens spår så kan jag se den klokhet du bar. Hur gott ditt hjärta var och många skulle säkert säga att det är typiskt kvinnor att inte ta för sig mer. Men du visste att det har inte med det kvinnliga att göra utan det goda är något som kommer inifrån. Det goda är en del av personligheten och den föds man med. Det är inget livet lär.

Det finns bara en sak vi med säkerhet vet från den dagen vi föds. Det är att vi alla en gång ska dö.  Du visste och knöt ihop familjen hela tiden för att vi alla skulle ha en bra relation. Detta var du bra på utan att göra dig själv förmer eller ställa dig i centrum.

Jag önskar dig allt gott och min innerligaste kärlek kommer alltid att gå bredvid dig.

Sol Karina

 

 

Föreläsningar från Solkarina

21.01.2017 21:39

Föreläsningar & MP3

Webbinarium direkt i mobilen, plattan eller datorn och föreläsningar Läs  mer   MP 3 meditationer  Läs mer        

Våra böcker

25.07.2016 12:04

Solkarinas böcker

Solkarina har skrivit 15 böcker inom ämnen som medial utveckling, andlig utveckling, personlig utveckling, healing, Reiki, Shamanism och du hittar alla Solkarinas böcker här

Änglabudskap

25.07.2016 12:18

Änglar hos Sinnligkunskap

Änglar finns i alla dimensioner och storlekar. De skapar en frid och harmoni inom oss. De hjälper oss att hitta våra sanna jag de som vi är i botten utan ego och i gemenskap med kosmos. Här kan du köpa änglabudskap för 80 kr Änglabudskap och ängl asten 60 kr här Änglakurser du kan gå från ditt...

© 2017 All rights reserved Sinnligkunskap AB